Tack!

Veckans Tack! kommer man ju inte långt med när det bara är en vecka kvar av kampanjande. En vecka som nu blivit tre dagar. Så jag skriver ett Tack!-inlägg nu också, så här på onsdagkvällen.
Med motiveringen "för dina tips, idéer, all pepping och all värvning av röster. Helt enkelt för din hjälp och din entusiasm" vill jag tacka
Suzy
.
Och med motiveringen "för det OTROLIGT fina mailet du skickat vidare om min luciakampanj och alla svar på mina frågor om Plan Sverige" ett stort tack till Erica
.
Och slutligen, den här gången, "Tack! Martin för att du hjälper mig med allt vad teknik heter på så kort varsel. Det är underlättar något oerhört! "
.
Ni vet att ni är fler där ute som gör ett jättejobb för min skull och jag är så otroligt tacksam!
.
Stöd Världens Barn och Plan Sverige och rösta fram Maria till Sveriges Lucia. SMS:a lucia(mellanslag)maria till 72970

OBSERVERA!!!

Imorgon är det Live-sändning i radio som gäller, så håll i hatten! Dte kommer bli mycket att hålla reda på så skriv nu upp, alternativt programera in vilken kanal ni ska ta vägen till när.
.
.
ca kl.07:10 kommer jag att dyka upp i Vinyl 107.
.
ca kl.08:00 hör ni mig sedan i P4 Radio Stockholm tillsammans med de andra kandidaterna från Stockholms län.
.
.
Det känns superkul att allt ringade, mailande och letande efter rätt person har gett resultat. Och jag är både nervös och förväntansfull inför morgondagen!
.
Nu är det 3 dagar kvar! Stöd Världens Barn och Plan Sverige och rösta fram Maria till Sveriges Lucia. SMS:a lucia(mellanslag)maria till 72970

Världens Bästa

Bästa medicinen mot förkylningar: Åk hem till mamma och vila! Bli ompysslad! Få frukost på sången!
(Tur att jag är så lyckligt lottad och har en mamma som inte bor allt för långt borta)
.
Och just det, att alla inte är lika lyckligt lottade, är ett utmärkt skäl till VARFÖR ni ska stödja Världens Barns insamling. De hjälper just de här barnen och ger de en trivsammare tillvaro.
.
För min egen del ska jag idag bli frisk, vila och öva låttexter. Vi konstaterade det i lördags (på repetitionen) att det är bra om vi vet vad vi sjunger! Så nu, krya, krya, krya. Öva, Öva, Öva! Imorgon ska det sjungas för hela slanten!!!!!
.
Stöd Världens Barn och insamlingen till Plan Sverige genom att rösta fram Maria till Sveriges Lucia. SMS:a lucia(mellanslag)maria till 72970

Kalendarium

Den här veckan bjuder på mycket musik till förmån för Världens Barn, så skrv nu upp i era almanackor vart ni ska ta vägen om ni vill komma och lyssna.
  1. Torsdag kl 15.00 Café Princess vid Lidingö Centrum
  2. Fredag kl 12.30 Rosendals Trädgård på Djurgården
  3. Lördag kl15.00 Kröningsceremoni på Skansen, Djurgården
Om det blir något på onsdag, blir det mer spontant och antagligen mer "gatumusiker-stilen". Jag har fått en irriterande förkyning på halsen och måste kruera mig. Torsdag blir en lång dag med både radio och "konsert" och jag gissar att jag kommer behöva gå upp vid fem-snåret!!!
Stöd Världens Barn och Plan och rösta fram Maria till Sveriges Lucia. SMS:a lucia(mellanslag)maria till 72970

Flickor på skuggsidan

Flickor på Skuggsidan är rubriken på SvDs artikelserie om tjejer som hamnar snett och blir våldsamma. Det är tydligen en växande trend och tjejernas beteende liknar mer och mer det man förr nästan uteslutande såg hos killar. Och det känns som om flickor är på tapeten den här veckan för igår, eller kanske i förrgår läste jag en annan artikel om hur tjejer/kvinnor som blir kända AUTOMATISKT måste bli förebilder. De belyste att samma krav inte ställs på kända killar/män. Varför är det så tror ni?
.
Det är ju inte alls det jag jobbar med nu, men luciatraditionen innebär att lysa upp någons vardag och vi får i och med kandidatrollen ta på oss uppgiften att vara bra förebilder för andra. Vi ska kunna stå för vår sak och argumentera för insamlingen. Vi ska stå emot skönhetsidealen och "leva som vi lär".
Det är ett stort uppdrag, men jag känner verkligen hur jag växer in i rollen. Och det är så kul! Först när allt är över tror jag att jag kommer fatta hur mycket jag lärt mig av det här.
.
Nu är det bara 4 dagar kvar! Rösta fram Maria till Sveriges Lucia och stöd samtidigt Världens Barns insamling till Plan Sverige. SMS:a lucia(mellanslag)maria till 72970

Återseende

Jag bakar bröd och Angelica bakar Kladdkaka. Båda har haft en hemmaförmiddag med tvätt och annat rådd. Det är skönt att bara få vara hemma ibland.
.
Men att "bara vara hemma" har för min del inneburit telefonsamtal, mailkorrespondans, och planering... Men oavsett, så har jag fått gå omkring i myskläder och kunnat sitta i sängen. Man får vara tacksam för det lilla! :)
.
Och det här är något som jag är mycket tacksam för!!!
Nämligen dagens skörd av artiklar - om mig:
http://plansverige.org/nyheter/jag-goer-nagot-foer-nagon
http://blogg.plansverige.org/
https://www.facebook.com/volontarbyran.org
.
Och idag var jag på besök på min gamla gymnasieskola. Och det var så otroligt mysigt att träffa alla gamla lärare!
Stor kram till er och ert stöd i min luciakampanj!
.
Vill du stödja Plan Sverige och Världens Barn, rösta fram Maria till Sveriges Lucia. SMS:a lucia(mellanslag)maria till 72970

Måndag morgon

Idag ska jag fundera ut resten av veckan. Eller det är ju inte en hel vecka, det är några vardagar. Jag tänker klä mig varmt och hoppas på Stockholmarnas givmildhet. Jag ska fylla min bössa till Världens Barn, för det finns fortfarande lite utrymme kvar! Och så ska jag sätta upp några affischer!
.
Ikväll ska jag tillbaka till min gamla gymnasieskola som ikväll har öppet hus. Eftersom min syster är i den åldern då man ska välja gymnasium tänkte jag att jag kan följa med och då slå två flugor i en smäll. Träffa gamla lärare och hjälpa min syster.
.
Stöd Plan Sverige och Världens Barn och rösta fram Maria till Sveriges Lucia. SMS:a lucia (mellanslag)maria till 72970

1 advent

Idag var jag och åt middag på Shvejts (http://www.shvejts.se/) OTROLIGT mysig restaurang på Tomtebogatan. Och där var även Marie Bergman som spelade gitarr och sjöng - jag blev helt uppfylld av texter som Drömsjäl, Varje människa och En fri röst. Otroligt häftigt!
.
Tidigare idag var det ju adventsfika och invigning av Danderyds Församlings nya församlingshus. Och där stod jag och sjöng några sånger. Det såg ut så här:
Stort Tack till Rickard Karlsson som ordnade så att jag fick komma och sjunga. Och tack till er som lyssnade!
Något som också är kul är att jag och min lägenhetspartner äntligen har hunnit prata med varandra. Vi har inte. setts på mer än en vecka, så det känns skönt att äntligen ha fått lite uppdateringar. Och lägenheten är julpyntad lagom till Advent. Julstjärna i fönstret och en annan på fönsterbrädan.
.
Stöd Plan Sverige och Världens Barn och rösta fram Maria till Sveriges Lucia. SMS:a Lucia(mellanslag)maria till 72970

Kampanjvecka och Operation MO

Nu, kära vänner, bekanta, medmänniskor, släktingar, helt enkelt alla ni där ute som följer min resa, Nu är det dags!
Det är en vecka kvar, närmare bestämt fem dagar, sex om man räknar idag, tills det avgörs vem som blir Sveriges Lucia 2011. Alltså vem av oss sju som har samlat in mest pengar till Världens Barn och en utvald organisation.
Det är första advent och det regnar ute, så julstämningen får vi skapa själva. Årets julklapp är enligt Myrorna på Fleminggatan "omtanke" så det spåret tycker jag att vi kör på. Jag kommer om en minut ungefär att skicka ut inbjudningar via facebook till slutspurten. Operation MO - maximera omtanken. Får du ett mail är det bara att köra, och har du inte fått ett mail, men vill delta, är det bara att höra av dig.
Stöd Plan SVerige och Världens Barn i deras arbete mot barnarbete i Egypten genom att rösta fram Maria till Sveriges Lucia. SMS:a lucia(mellanslag)maria till 72970

Ute på äventyr!

Och ute var vi, bokstavligt talat. Efter repetitionen på Kulturama blev vi upphämtade och förda till Gokart Stockholm!!!
Vi bytte om och såg snart ut som riktiga mack-ägare!
Vissa dräkter var lite för stora...
Det kommer fler bilder, när jag fått de andras! Efter det åkte vi iväg i bilen, två där fram, tre där bak och två i bakluckan(Jag och Lina)
Sen åkte vi iväg till Destination Okänd. Och det visade sig vara ett naturreservat i Nacka! :) DÄr möttes vi upp av Stefan och Cathrine som hade dukat upp fika och grillat korv åt oss. Sen satt vi invirade i filtar och drack var choklad med sprutgrädde! Mysigt!!!
Nu ska jag ha myskväll med min favoritsyster och imorrn är det konsert! Sen har jag en idé om hur vi alla tillsammans kan maximera pengarna till Plan Sverige och Världens Barn. Men den avslöjar jag senare!
Vill du rösta fram Maria till Sveriges Lucia och samtidigt stödja Plan Sverige och Världens Barn. SMS:a Lucia(mellanslag) Maria till 72970

Kulturamarepetition - den allra sista...

Nu är det lördag och dags för repetition! Efter gårdagkvällens, något oväntat, halvdåliga resultat ska det bli sköt att mötas upp en timme innan utsatt tid för att nöta lite - bara vi kandidater! För sen gäller det. Det här är sista repet innan kröningen! Det är helt sjukt. Imorgon är det advent och sen är börjar julkalenderna och sen är det dags.
Enligt utsago blir det luciatåg 06.00, 07.00, 10.00, 11.00 mm under själva luciadagen! "Hur ska det gå?" tänker jag. Men det är klart att vi klarar av det. :)
Gör en god gärning och stötta Världens Barn och deras insamling för Plan Sverige. Rösta fram Maria till Sveriges Lucia 2011 genom att SMS:a lucia(mellanslag)Maria till 72970

Länk till artikel om kampanjen

Här är resultatet av en intervju jag gjorde med Sophie Brömster tidigare i veckan.
http://sophie-bromster.blogspot.com/2011/11/lucia-marias-budskap-sprida-hopp.html
Läs och begrunda!
Stöd Plan Sverige och deras arbete mot barnarbete i Kairo genom att rösta fram Maria till Sveriges Lucia. SMS:a lucia(mellanslag)Maria till 72970

Sista fredagen

Nu är det exakt en vecka kvar av kampanjarbete!!
Här är resterande bilder från gårdagen på Coop.
Avslutade precis ett samtal med en journalist! Det är körigt att vara luciakandidat!!! Dagen har varit lång . Gick upp 05.30 för att äta frukost och åkte till jobbet 06.30 det var sista dagen med den här klassen så jag kände mig lite sentimental. De är så fina hela bunten och jag kommer sakna dem.
Men vi åt perpparkakor som jag hade med mig och kramades och jag fick många värmande ord på vägen! Nu ska jag ta en power nap för att kl17.00 möta upp luciatjejerna för repetition. Det blir kul.
Stöd Plan Sverige och deras arbete mot barnarbete i Egypten genom att rösta fram Maria till Sveriges Lucia. SMS:a Lucia(mellanslag)maria till 72970

Tack!

Så kommer det, veckans Tack! till några utvalda personer som sagt eller gjort något utöver det vanliga. Stöttande, hjälpsamma, idérika, pushande, omtänksamma personer som behöver belysas lite extra.
Först ut, med motiveringen "för ditt aldrig sinande stöd och hjälpsamhet när det kommer till att sprida mitt budskap vidare ut i etern" Sophie
Jag går vidare med motiveringen "för en aldrig sinande ström av värme och om det finns något som heter vänskaplig kärlek så är det helt rätt uttryck. Ett "Tack" känns inte tillräckligt"
Marcus och Matilda
Och så här ksulle jag kunna fortsätta, med en motivering per person. Ni är många där ute, och jag gör det här tillsammans med er. Här är några visdomsord att fundera på när ni åker till jobb eller skola om någon/några timmar. "Ingen kan göra allt men alla kan göra något"
.
Vill du stödja Plan Sverige och Världens Barn och samtidigt rösta fram Maria till årets Lucia SMS:a Lucia (mellanslag) Maria till 72970

Veckans "Tack!"

Jag är tacksam över att få vara med i det här luciaprojektet men ännu mer tacksam för all hjälp jag får, har fått och kommer att få från nära och kära. Utan er hade jag inte klarat det här. Så därför ska jag införa veckans "Tack!" här på bloggen. Och lagom till fredagen kommer det att komma ett hedrande litet inlägg riktat till några speciella som förtjänar extra uppmärksamhet i den mörka novembernatten.
.
Vi ses imorrn!!!
.
Vill du stödja Plan Sverige och Världens Barn och samtidigt rösta fram Maria till Sveriges Lucia SMS:a Lucia (mellanslag) Maria till 72970

Fånigt? Nej, men lärorikt

Nu ska det banne mig bloggas!!! Det här inlägget har jag väntat på - och laddat för -  i flera dagar! Men först ett citat:
-Man ska aldrig stanna upp och tänka "Oj, men det här kanske blir löjligt". Varför det?
Det gör inget om det blir löjligt. Man har tagit steg framåt och man har lärt sig något.
Bernanda Nunez, Grundare av Kvinnojouren Terrafem
Det var precis vad jag behövde höra idag när jag stod på Coop Extra och funderade på vad just detta evenemang skulle ge mig. Jo, massor med nya insikter och såklart även pengar till Världens Barn och Plan Sverige. Det kanske kan kännas fånigt att ensam stå och sjunga inför vilt främmande människor som är påväg ut eller in i en butik, men nej. Det kändes inte så för mig idag. Det kändes kul. Och jag tror att jag påverkade åtminstone en och annan med lite information om Plan Sveriges arbete i Egypten.
Här är på begäran lite bilder. Och eftersom de bilderna jag tog på mig själv inte blev bra får ni ge er till tåls tills mamma och Suzy skickar bilderna, och filmerna de tog.
Packning på väg mot Coop Extra.
Det delades ut både pepparkakor och broschyrer, för att inte nämna klistermärken till barnen som röstade! Och brevid allt stod den fina bucketten!
Och vem känner sig inte stöttad med en sån här underbart vacker bucket med ett fint litet tillhörande kort? Jag blev uppringd tidigare idag av en kille från blomsterbudet som sa att han skulle leverera blommor till mig. Gissa om jag blev överraskad! Hur som helst fick jag honom att skicka blommorna till min mamma eftersom jag skulle vara ute i förorten och spela, och alltså inte kunna ta emot blommorna hemma. Så de fick följa med till Coop och dekorera Världens Barn-bordet.
Nu ska jag vila rösten för en morgondag med lärarjobb och sen repetition och inspelning med lucia-gänget.
Vill du stödja Plan Sverige och Världens Barn och samtidigt rösta fram Maria till Sveriges Lucia SMS:a Lucia(mellanslag) Maria till 72970

Kall och grå novemberdag

Det är mörkt ute, som det ska vara en novembermorgon. Jag är på bra humör, men trött... Gårdagskvällen bjöd på många nya kontakter och trevligt sällskap. Och det är aldrig fel.
.
Överallt i tunnelbanan skyltas det nu med julreklam, den finaste jag hittils sett är den utanför Myrornas butik på Fleminggatan. Där skriver de "Årets julklapp 2011 - Omtänksamhet" Mycket tänkvärt.
.
Själv håller jag på att fundera på hur jag ska avsluta den här arbetsveckan, det blir den sista på den här skolan för den här gången och det känns lite sentimentalt, trots att jag inte varit där så jättelänge.
.
I eftermiddag väntar nya äventyr och massor med logistik! Då kommer även "Dagens out fit"
Vi hörs!
.Vill du stödja Plan Sverige och Världens Barn och samtidigt rösta fram Maria till Sveriges Lucia SMS:a Lucia[mellanslag]maria till 72970

"Göra något för mitt närsamhälle..."

... Ja det skrev jag i min ansökan till Sveriges Lucia, när jag i September skickade in den. Och idag har jag uppfyllt just det. Och nu är jag helt uppfylld av det!
.
Tack Catharina och er andra i Danderyds församling som fixade så att jag fick komma och sjunga på Kevinge Pensionärsboende och Afternoon Tea. Det gjorde mig gott att få så fina ord före och efter. För att inte tala om Bössan som ni fyllde på med rikligt med pengar. Det värmer att se sådan generositet.
.
Nu är jag återigen hemma i lägenheten för att ladda batterierna inför nästa äventyr. Imorgon är det både jobb och spelning, och innan jag gör det ska jag iväg på releasefest för Camilla Erikssons nyutkomna bok Retorikiska. Den kan ni läsa mer om här http://retorikiska.blogspot.com/ och här http://www.retorikiska.se/
.
Nu ska jag vila ögonen en stund, byta om och fundera över allt jag måsta ha med mig imorgon. (pepparkakor, iPod, Klistermärken, broschyrer, pepparkakor, affischer... mm) Och min röst förstås, och det goda humöret! Imorgon kommer jag även på begäran blogga om "dagen out fit". Vi ses!
,
Vill du stödja Plan Sverige Och Världens Barn och samtidigt rösta fram Maria till Sveriges Lucia SMSa Lucia(mellanslag)Maria till 72970

Jag är stolt fadder till en flicka

Här är slutgiltiga tacket för att jag nu blivit flickafadder i Plan Sverige. Ännu ett sätt att stödja verksamheten och hjälpa de som inte har det lika bra som jag själv. Känner du dig inspirerad? Tilla på länken nedan:
http://plansverige.org/tack/share?id=2&name=Maria+
Vill du stödja Plan Sverige och deras projekt med Världens Barn SMSa Lucia (mellanslag)Maria till 72970

Veckorna som gått - Veckan som kommer

Det är nu exakt tio dagar till det avgörs vem av oss som lyckats samla in mest pengar till Världens Barn och alltså blir årets lucia. Det är inte klokt hur fort tiden har gått.
Jag planerar för fullt olika sätt att maximera de närmaste dagarna och har ni i alla fall söndagen avklarad. Då ska jag sjunga på invigningen av det nya församlingshuset i den här otroligt söta kyrkan.
Den ligger i Danderyds Kommun och vill ni komma förbi så är adressen Angantyrvägen, 182 36 Danderyd. Det går bussar!
Man kan även se mig på Coop Extra i Enebyberg på torsdag den 24/11. Där kommer jag att sjunga mellan kl 17 -20. Då får ni alla chanser i världen att fråga om insamlingen, hämta broschyrer från Världens Barn, äta pepparkakor, bidra till insamlingen, kanske köpa julklappar och så sist men inte minst en liten stunds avkoppling i vardagsbruset!
Vill du stödja Plan Sverige och Världens Barn och samtidigt rösta fram Maria till Sveriges Lucia SMS:a Lucia (mellanslag) Maria till 72970

FNs Barnkonvention

Igår var det 22 år sedan FNs Barnkonvention kom till. Det är helt fantastiskt att barn har haft rättigheter så länge.
Här är en länk till den kompletta texten om barnkonventionen på barnombudsmannens hemsida.
http://www.barnombudsmannen.se/barnkonventionen/om-barnkonventionen/
Så här står det på Plan Sveriges hemsida:

Barnkonventionen består av 54 artiklar och har fyra grundprinciper:

Artikel 2. Alla barn har samma rättigheter och lika värde.
Artikel 3. Barnets bästa ska alltid komma i första rummet.
Artikel 6. Varje barn har rätt att överleva och utvecklas.
Artikel 12. Varje barn har rätt att uttrycka sin åsikt och delta i beslut som rör honom eller henne

Det är en fin tanke och något vi här i Sverige, i allra högsta grad jag själv, tar för givet. Det är också så att vår skolas värdegrund bygger på dessa rättigheter. Och det är ju något jag möter varenda arbetsdag.
Så tänk lite extra nästa gång du till exempel går till bussen. Står det ett skolbarn bredvid dig som kom till stationen innan dig, kanske ska han få gå på före, även om äldre rent generellt sett har högre status och kanske har som vana att kliva på först. Vad tror du?
Vill du stödja Plan SVerige och samtidigt rösta fram Maria till Sveriges lucia 2011 SMSa Lucia(mellanslag) Maria till 72970

 

 

 


Hopplöshet och förtvivlan

Det känns lite tungt just nu, det är mörkt ute och jag har en massa saker jag vill göra men inte får utlopp för.
Men om det känns lika trist och tungt för dig, varför inte gå in på www.plansverige.org och göra en julhälsning som du sen kan skicka till nära och kära. Du slipper det här med att komma ihåg att posta de innan ett visst datum. Portot bestämmer du själv!
Förutom att ringa och maila och ringa och maila har jag också varit ute och sprungit på stan, satt upp affischer och fikat med finaste Jenny! Det blev MuffinBakery den här gången. Mums!
Vill du stödja Plan Sverige och samtidigt rösta fram Maria till Sveriges Lucia 2011 SMS:a Lucia Maria till 72970

Julbelysning

Idag gott folk tänds julbelysningen i hela Stockholms stad. De pratade i tidningen om 671647 lampor. Det är rätt mycket. Jag undrar om alla de faktiskt behövs... Kan man inte göra som under lucia och tända levande ljus istället?
Idag är det sång på schemat. Luciasångerna ska läras in utantill och jag ska repa inför torsdag. :) Sen ska jag iväg på sånglektion och på massage/naprapatbehandling!
Jag ska också gå förbi Kungsholmens bibliotek och sätta upp lite reklam om vår insamling där. Om du inte har sett affischen gå dit och titta! :)
Vill du stödja Plan Sverige och samtidigt rösta fram Maria till Sveriges Lucia SMS:a Lucia[mellanslag]Maria till 72970.

I Enebyberg och bygger

Ett förträffligt mästervärk har idag skapats.
Visst blev det fint?
Det är svårt att tala för sig själv och sin sak inför folk man inte känner. Och att sprida luciabudskapet innebär ju att jag måste be folk rösta på mig och publicera bilder på mig. För det är ju så jag hjälper Plan Sverige och samlar in pengar till Världens Barn. Men ibland bär budskapet sig själv, som idag till exempel.
Den otroligt trevliga tjejen på Ica i Enebyberg lyssnade mycket uppmärksamt när jag berättade om insamlingen och Skansen. Och hon sa att hon självklart ville hjälpa mig samla ihop röster. Hon använde till och med orden "ja, men vi här ifrån är ju som en liten familj". Det var en mycket fin formulering. Och nu sitter också en affisch uppe för allmän beskådan. Så har ni vägarna förbi, gå in på Ica Enebytorg och titta. För där på dörren sitter jag och ler! :)
Vill du stödja Plan Sverige och Världens Barn och samtidigt rösta fram Maria till Sveriges Lucia 2011. SMS:a Lucia [mellanslag] Maria till 72970.

Bössor och byggställningar

Idag blir en rolig dag! Jag är på väg till Världens Barns kontor i Sundbyberg för att hämta några bössor. De ska jag använda i helgen och nästa vecka när jag ger mig ut på äventyr.
Jag har brain stormat under dagen och några olika idéer har tagit form. Dels ska jag snickra lite, jag ska öva på några sångtexter, jag ska göra en inspelning och jag ska skramla med en bössa. Jag börjar hemma hos pappa med snickeriet och jobbar mig vidare därifrån.
Jag hoppas jag lyckas väcka ert intresse!
I övrigt kan jag berätta att jag två gånger den här veckan känt hopplösheten välla över mig. Och ibland känns det som om det ena snurriga samtalet avlöser det andra. För att inte tala om alla telefonister som jag de senaste dagarna pratat otroligt mycket med. Tack för ert tålamod. Jag uppskattar all hjälp!
Så hjälp mig nu hjälpa andra!
Vill du stödja Plan Sverige och deras insamling i Världens Barn? Rösta fram Maria till Sveriges Lucia 2011 SMS:a Lucia [mellanslag] Maria till 72970

Hans Majestät Konungen

Den största nyheten jag hade att berätta igår det var att jag från och med kl.16.00 är flickafadder i Plan Sverige! Ett otroligt fint projekt som jobbar för att stärka flickors position i samhället.
Den andra stora nyheten det är att vi den 13december ska lussa för ingen mindre än Hans Majestät Konungen med familj!!! Så alla ni rojalister där ute som tycker att det här låter kul - Var med och stötta projektet du också.
Vill du stödja Plan Sverige och deras insamling i Världens Barn rösta fram Maria till Sveriges Lucia. SMS:a Lucia [mellanslag] Maria till 72970

Torsdag

Det är mörkt ute och jag är påväg till jobbet. Nu känns det äntligen som att jag har landat här hemma. Tankarna är nästan på plats och jag är så gott som i fas med mig själv.
Idag ska jag också lämna tillbaka lite böcker på Musikbiblioteket, sätta upp affischer och ... ringa! Quelle surprice! (- inte... det känns inte som om jag gör något annat än sitter i telefon. Men men) 
Här hittade jag en länk till Vårt kungsholmen där jag fick vara med.
http://pdf.direktpress.se/flashpublisher/magazine/7005
Jag har i veckan också setts i Mitt i Danderyd och Mitt i Kungsholmen. De tipsade båda om bloggen men missade tyvärr att skriva ut HUR man röstar, så ni som vill hjälpa mig och Plan Sverige här får ni informationen.
Vill du stödja Plan Sverige och samtidigt rösta fram Maria till årets Lucia SMS:a Lucia [mellanslag] Maria till 72970



Julkampanj med PLAN

http://julkortsautomaten.plansverige.org/
Kolla in det här!!!!! En jättekul sak att skicka till vänner och andra. :)
Vill du stödja Plan sverige skicka ett SMSa Lucia (mallanslag) Maria till 72970

Flygplan och Planambassadör

Jag har precis kommit hem från Paris, efter tre långa dagar, många koppar kaffe och mycket goda crèpes! Så jag känner mig lite off. Det är mindre än en månad kvar till Lucia och fortfarande massor kvar att göra.
Trots utlandsvistelsen har jag lyckats få lite saker gjorda. Jag har pratat med Maya på Plan Sverige och fixat med en rättelse till tidningen.
Här är några Parisbilder.
Snart kommer mer nytt, nu ska jag packa upp och ta en dusch!
Vill du rösta på Maria till Sveriges Lucia och samtidigt stödja Plan Sverige och deras arbete mot barnarbete i Egypten? SMS:a Lucia (mellanslag) Maria till 72970.

Kurs i högklackat...

Idag, oj, oj,oj! Vilken repetition, vilken klang och vilka klackar!!!
.
Idag gick jag upp ganska tidigt, som vanligt på luciarep.dagar. Vi övade och det lät superfint, men jag gav mig själv bakläxa på texterna. Nästa gång är det utantill till 100%som gäller.
.
Efter repetitionen åkte vi iväg med gänget från Utsikt på överraskningar i stan. Först blev det sushilunch, som vi gjorde själva! Jag fick leka hemkunskapsförken för jag var den enda som gjort egen sushi tidigare. Det blev mycket gott! Sen fick vi veta den verkliga överraskningen, anledningen till varför de bett oss ta med högklackade skor!
.
Vi skulle iväg på en kurs i High Heels!!!  :D Iväg till Östermalm och studion som var jättestor och till den trevliga instruktören. Efter att vi blivit utvärderade en och en satte vi på oss klackarna och började gå. Tydligen är jag lite sne och bör svänga mycket mer med höfterna. Jag fick i läxa att träna hemma framför spegeln, så om ni ser mig vicka extra mycket de närmaste dagarna vet ni varför.
.
Den här bilden har jag snott från Aida, för jag glömde kameran hemma på sängen. 
Sju glada luciakandidater som bättrat på både gångstil och själförtroende.
.
Jag har varit ute i mörkret på en jogging/promenadrunda längs vattnet (Norrmälarstrand-Kungholms strand) men är ändå uppe i varv. Och vet ni varför? På golvet ligger resväska, pass och flygbussbiljetter.
.
JAG SKA TILL PARIS!!! Så det blir lite midre aktivitet här fram till onsdag, sen kör jag igen!
.
Vill du stödja Plan och deras arbete mot barnarbete i Egypten? Rösta på Maria till Sveriges Lucia 2011. SMS:a Lucia [mellanslag] Maria till 72970

QR...

Den här funkar lika bra som 72970. Men jag har ingen smart phone så jag vet inte hur den används...
Det här är en QR-kod som man kan använda för att rösta, så slipper ni bekymmret med alla små bokstäver som måste bli rätt för att rösten ska komma rätt. Fråga mig inte mer, för jag vet inte själv hur den fungerar eller varför...
Sov gott så småningom. Imorgon är det luciarepetition. Det ser jag fram emot!!!

Morgondis vid Brommaplan

God morgon kära läsare, supporters, Plan-älskare, välgörare, medmänniskor! Vilka ni än kan tänkas vara hoppas jag ni njuter av nuet. Själv sitter jag i väntan på bussen på Brommaplan i novemberdimma. Det är faktiskt skönt ute, även om det är en aning fuktigt vilket kyler ner luftrören rätt rejält.
.
Igår när jag åkte hem insåg jag hur vackert det var på utsidan av bussen, så jag tror att jag ska gå av den idag, på vägen hem och njuta lite. Man måste ju passa på!
.
Det är otroligt glädjande att så många av er går in och delar med er av länken till min nya facebook-sida ( www.facebook.com/birck.maria ) Ju fler som delar ut den till sina vänner och vänners vänner och familjer mm desto fler får en chans att bidra i årets insamling.
.
Vill du stödja Plan Sverige och deras arbete mot barnarbete i Egypten och samtidigt rösta fram Maria till årets Lucia. SMS:a Lucia[mellanslag]Maria till 72970.

Joggingtur och solidaritet

Jag stack ut på en joggingrunda efter lite mellanmål hemmavid. Längs Norrmälarstrand i solnedgången, spegelblankt vatten och fågelkvitter, vidare förbi vårt underbara stadshus och sen tillbaka längs Kungsholmsstrand. Då var solen nere och jag blev omjoggad av hurtiga tjejer med reflexvästar.
Jag har en egen reflexväst. Sjukt ful men jättebra att ha nu i mörkret. Jag Hade den på mig igår när jag cyklade till universitet. Såg ut som en uppstoppad reflexkorv med vinterjackans luva inklämd under västen. Men det gick att cykla och det är bra. Jag älskar att cykla.
Sen har jag gjort en viss observation av att det snart är jul.
  1. Det doftar lussebullar från Pressbyrån om morgnarna när jag åker till jobbet
  2. Det står en enorm julgran på St Eriksplan
  3. De har börjat sälja Ahlgrens julgranar i affären
  4. Almanackan säger att det är en månad och tre dagar kvar till lucia!!!!
Så, ja gott folk. Snart är det jul.
Ett litet klipp från en musikal som jag tänkte på under joggiingturen

Familjer och Plan

Jobb idag och jobb imorgon. Nu ska jag hem och vila och förbereda morgondagen. Vi ska prata om "My Family" på engekska. Det ska pratas om "My mom, my dad and my brothers and sisters. " mm.
Det är på sådana lektioner man ibland måste vara försiktig. Alla har inte syskon, någon är adopterad, någon känner inte båda sina föräldrar, någon bor inte med sina syskon. Det är olika och barn ska hanteras varsamt. Jag är av den övertygelsen att man måste våga prata om allt. Skolan är inte platsen där man kan ducka för frågor bara för att de är obekväma. Skolan i Sverige vilar på FNs Barnkonvention och har i uppgift att förklara hur världen fungerar utan att få någon att känna sig utstött, udda eller illa behandlad. Alla ska bli sedda.

Där ligger också grunden för Plan Sveriges arbete. Följande bild och text är hämtad från deras hemsida:

Plan arbetar i Egypten sedan 1981. Det finns 39 515 fadderbarn i Egypten, varav 1 292 har en fadder i Sverige.

 

Allt Plans arbete utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter.Barnkonventionen, som den också kallas, baseras på alla barns rätt att överleva, utvecklas och delta.

 

Tre skäl till att Plan arbetar i Egypten

1.        Barn med funktionshinder exkluderas från samhället. De hålls ofta gömda, vanvårdas och får inte hjälp för sitt funktionshinder. Många fråntas sin rätt att gå i skolan.

2.       Antalet gatubarn har ökat drastiskt under de senaste åren och barnen utsätts för stora risker på gatan. 30 procent av barn i skolåldern har inte möjlighet att börja skolan.

3.       Flickor diskrimineras i stor omfattning. Deras utbildning anses inte viktig och de har mindre möjlighet att uttrycka sina åsikter än pojkar. Många flickor utsätts även för skadliga sedvänjor.



Vill du stödja Plan Sveriges arbete i Egypten och samtidigt rösta fram Maria till Sveriges Lucia. SMS:a Lucia[mellanslag]Maria till 72970 SMS:et kostar 20kr.



Grådisigt med risk för dimma...

Ny dag, tya tag…

Gick upp vid 05.45 och åkte till jobbet 06.59! Efter en härlig dag i sällskap av små solstrålar ska jag nu åka hem och förbereda mig för en intervju. Radio Nord har hört av sig och vill prata med mig om Lucia och Plan Sverige. Roligt va?

Jag tycker det är toppen. Efter den lilla fadäsen igår, när jag kan ha ringt in till en radiokanal under direktsändning, tar jag nu nya tag och ringer lite mer. Det är nervöst - men trägen vinner och flit belönas.

Klockan halv sex ska jag infinna mig vid TGI Fridays vid Östermalms torg för att där möta en kompis. Vi ska gå på Dramaten ikväll och jag lyckades få tag i topplatser till ett väldigt bra pris. Hoppas vi hittar något bra ställe att äta på innan. Om du har några tips får du gärna lämna dem i kommentarrutan här nedanför. Eller så stöttar du mentalt genom att rösta lite :P

 

Vill du stödja Plan Sveriges arbete mot barnarbete i Egypten och samtidigt rösta fram Maria till Sveriges Lucia

SMS:a Lucia [mellanslag]Maria till 72970. SMS:et kostar 20kr.


Je voudrais que quelqu'un m'attendre quelque part

Dagens titel "Je voudrais que quelqu'un m'attendre quelque part" är en av de finaste böcker jag läst. Och en av de få  jag läst på franska. Översättningen är ungefär Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans.
.
Det är en väldigt fin tanke, som många tar för givet. Det är inte givet, alla har inte någon. Jag som har många kan dela med mig till någon annan som inte har det. Det var en av anledningarna jag nämnde i min ansökan till Sveriges Lucia. Jag skrev som svar på frågan "varför är du en lämplig kandidat?" att jag har fått så mycket stöd och kärlek från min familj och mina vänner och den skulle jag gärna vilja ge lite av till andra. Och mitt uttryckssätt är sången.
.
Idag på jobbet var det repetition för hela skolan, de ska ha konsert ikväll. Jag missar tyvärr det, för jag har en lektion i franska på Stockholms Universitet. Jag läser en kurs i muntlig framställning och hörförståelse. Ett trist namn på en rolig kurs. Hur som helst så frågar musiklärarinnan om jag sjunger i kör. Hon har då stått bredvid mig och hört mig ta i från tårna i "Take the shackles off my feet so I can dance, I just wanna praise you, I just wanna praise you
"Nej", svarar jag. "Men jag har gått Kulturamas musikalutbildning och jag är med i Sveriges Lucia." Är inte det en kör då, kan man fråga???
.
Är jag trött eller är jag trött...
.
Vill du rösta fram Maria till Sveriges Lucia 2011 SMS:a Lucia [mellanslag] Maria till 72970. Då stödjer du Plan Sveriges arbete för att avverka barnarbete i Egypten. SMS:et kostar 20kr.

Saved by the bell

Jag laddade mitt mobilbatteri igår, och tänkte innan jag la mig i sängen att "och så ska jag komma ihåg att sätta på alarmet till imorgon bitti". Kom jag ihåg det? Nej. Jag har så mycket i huvudet nu att jag skulle kunna fylla en lång lista med uttryck som "Du vet att du är trött när... "

Men av någon underbar anledning vaknar jag kvart i tre och kommer på att alarmet inte är på, så jag fixar det halvt i sömnen! Tänk vilken tur man kan ha ibland.
Så nu är jag på bussen på väg till jobbet, och en dag full av nya äventyr. Och precis som igår är magen full av fjärilar.
.
Vill du rösta fram Maria till Sveriges Lucia för att på så sätt stötta Plan Sveriges arbete för att avskaffa barnarbete i Egypten. SMS:a Lucia [mellanslag] Maria till 72970. SMS:et kostar 20kr

Lilla "a"

Trött tjej på väg hem från jobbet = jag
Idag har jag pratat om månader och årstider. Och hur var det nu man skriver lilla "p"? Hur lång ska kroken vara på lilla "a"? Och varför måste man färglägga blommorna?
Det finns inget bättre sätt att själv lära sig något än när man försöker lära någon annan något. (Hängde ni med på det där?) Det tar otroligt mycket energi men det är så himla roligt. Och när jag fått vila upp mig en timme kommer jag att vara mitt vanliga energirika jag igen.
Och det bästa av allt med idag, måndagen den 7 november, är att jag har pratat med flera tidningar som vill skriva om luciaprojektet och Plan Sveriges arbete tillsammans med Världens Barn. Vilket betyder att mitt budskap om att alla kan göra något kommer att nå ut till fler. :)
Vill du stödja Plan Sverige och samtidigt rösta fram Maria till Sveriges Lucia 2011 SMS:a Lucia [mellanslag] Maria till 72970. SMS:et kostar 20kr.

Pirr

Sitter och äter frukost och känner mig alldeles nervös. Det pirrar lite i lederna och jag kan inte fokusera varken på den stora koppen med te, smörgåsarna eller tidningen...
Men jag har varit nervös förr så det borde gå bra det här, ändå. Ibland är ju faktiskt nervositet lite bra, det ger en den där extra energikicken man behöver för att prestera på topp. 
Jag ska jobba idag, och det är kul. Jag får säkert låna lite mod från barnen :)
À bientôt!

Tänd ett ljus...

Huvudet snurrar av tankar. Det är söndag och jag har varit ledig flera dagar i rad. Inte helt ledig för jag har ju jobbat med allt runt omkring lucia, men ledig från min arbetsplats.
Jag jobbar som lärarvikarie och är just nu ute på en skola utanför Stockholm. Det är så underbart att se hur man kan få barn att växa genom att uppmuntra dem och lära de se sitt eget värde. Att stärka självkänslan hos var och en av dem och att se hur de tar till sig nya arbetssätt och kunskaper. Det är ett av mina sätt att göra något för närområdet, en typ av socialt ansvarstagande.
Jag har hört att barn som har ett husdjur hemma tidigt lär sig om empati och att vara omhändertagande. Jag fick min första katt när jag var fem och min nuvarande katt, Sotis, när jag var tio. Hon är en tant nu (11 år gammal) men fortfarande min bebis...
Visst ser hon cool ut? Hon är herre på täppan hemma även om Molly, den nya hunden sen 2010, försöker ta för sig så gott det går.
Idag ska jag damsuga och promenera. Och eftersom det är Allhelgonahelgen kanske jag åker ut med pappa och farmor till farfars grav och tänder ett ljus. Vad ska du göra?
Vill du rösta fram Maria till Sveriges Lucia och på så sätt stödja Plan Sverige och Världens Barn? Skicka ett SMS med Lucia [mellanslag] Maria till 72970. SMS:et kostar 20kr.

PR

Oj, oj oj. Vilken fantastisk eftermiddag!!! Jag har träffat min mentor från Friberga skolan (högstadiet), Camilla Eriksson och fått lite tips på vägen.
Nu finns det en facebook-sida som ni kan gå in på och där läsa om mitt luciaprojekt och allt bra som Plan Sverige håller på med. Det är lätt att trycka på gilla-knappen och det gör stor skillnad! Gå in och Gilla!!!
Nu ska jag åka hem och handla, städa, byta om. Sen är det FEST!!!
/ Glad Maria på tunnelbanan

Min dag

Tog cykeln till sånglektionen och tänkte att cykelkorgen full med noter blir ett fint motiv...
Sen var jag ute på stan och satte upp lappar med reklam för Volontärbyrån!
Dr gör ett himla bra jobb med att samla alla volontäärer och volontäruppdrag på en och samma sida :)

Luciastämning

Det har blivit några luciatåg genom åren. Bilden är tagen i Montepellier i södra Frankrike december 2008.
Jag var där och pluggade franska och så kom vi av en slump i kontakt med den Skandinaviska föreningen Scan d'Oc som är en förkortning för Scandinavien och D'Occitanie som är det franska namnet på regionen.
Vi lussade dels på föreningens julsammankomst och i gamla stan. Det var väldigt roligt och initiativtagare var ägaren till det svenska fiken "Fika" som ligger där. Efter tåget bjöd hon på glögg och nybakade lussebullar. Då kändes inte Sverige långt borta!
Nu däremot känns lucia väldigt långt borta, ute är det fortfarande plusgrader och jag får känslan av att klimatet halkat efter med en månad. Men snart är vi där och då hoppas jag att ni tar er till skansen och tittar!
Vill du rösta fram Maria till Sveriges Lucia 2011 SMS Lucia [mellanslag] Maria till 72970. SMSet kostar 20kr och pengarna går till Plan Sverige och Världens Barn.

Att göra och att inte göra

Att planera är A och O märker jag mer och mer. Om jag inte planerar kan det bli timmar av slö-surfande på datorn. Jag kollar det obligatoriska som mail, facebook och bloggen för att dra vidare mot Plan Sveriges hemsida, olika tidningar och slutligen hamnar jag långt från huvudspåret - upptäckte precis att jag satt och tittade på musikallåtar på you tube...
Därför har jag nu bestämt att jag inför varje dag ska göra en tidsplanering och en "att göra"-lista. När det är klart får jag göra vad jag vill.
Det kan tillexempel vara att handla snacks och tilltugg inför min och Angelicas lilla tillställning på lördag. Vi vet inte riktigt vad det är vi har bjudit in till, men inställningen är "spontant men trevligt". Det är alltid kul att träffa nya människor och eftersom vi på var sitt håll har bjudit kompisar så är det många som aldrig har träffats förut. Det blir kul!
Nu ska jag jobba! Vi hörs i morrn!!!

Vill du rösta på Maria och samtidigt stödja Plan Sverige och Världens Barn SMSa Lucia [mellanslag] Maria till 72970 SMSet kostar 20kr.

Frukost

Jag är tillbaka i Stockholm och tillbaka i min lägenhet. Jag är "ledig" idag, eller jag har i alla fall sovmogoron  vilket innebär långfrukost. Och nu sitter jag och laddar mod inför alla samtal jag ska försöka ringa idag.

Igår pratade jag med Erica som jobbar på Plan Sverige men som för tillfället är mammaledig. Hon gav mig en massa bra tips och kul idéer. Det är nog det som är det bästa med det här, känslan av att allt är möjligt.

Och jag har försökt hitta inslagen från mogornens radioprogram på olika P4kanaler där tre av mina luciakompisar deltagit. :) Men jag är inte så bra på att leta upp grejer på internet. Borde kanske gå en kurs?

Mot tandborsten och telefonen, här ska ringas!


Vill du rösta på Maria till Sveriges Lucia 2011 och samtidigt stödja Världens Barn och Plan Sverige SMSa Lucia Maria till 72970. SMSet kostar 20kr.

På återseende Umeå

Jag sitter på flygplatsen och väntar på flyget tillbaka till Stockholm. Det har varit helt underbara dagar här uppe i skogen. Och jag har konstaterat hur bra det är att ha vänner som man bara kan hänga med. Där umgänget är så kravlöst att det känns helt fantastiskt att bara kunna ligga på varsin soffa och lyssna på musik, ingen snack ingen action. Att bara få vara precis som man är där och då.
Sen har jag lärt känna nya människor och det är alltid kul. Nya kontakter, bredare kontaktnät och fler som stöttar mitt luciaprojekt och Plan Sverige!
.
Eftersom min värdinna ägnar sig åt heltidsstudier har jag fått många timmar i biblioteket att ägna åt planeringsarbete. Och jag blev mycket glad när jag fick svar från min tidigare arbetsplats, NK Saluhall att de skulle skicka min luciainformation till hela butikens maillista! Det är precis sånt engagemang som behövs och följer helt mitt motto om att "ingen kan göra allt men alla kan göra något".
.
När jag kommer tillbaka till Stockholm ska jag leta efter nya låtar till en eventuell konsertrepertoar, fundera på vad jag ska äta till lunch och prata med min roomie som med hög sannolikhet blivit smittad av min förkylning... Det är mycket nu! :)
.
Vill du rösta på Maria till Sveriges Lucia 2011 SMSa Lucia Maria till 72970 så stödjer du också Plan Sverige. SMSet kostar 20kr.

PLAN i Egypten

…och detta arbetar Plan med i Egypten
• Har startat projekt för att integrera funktionshindrade barn i samhället
och för att deras rättigheter ska accepteras och efterlevas.
• Arbetar för att gatubarn ska återförenas med sina familjer, få tillgång till
utbildning och växa upp i en trygg miljö.
• Arbetar på alla nivåer i samhället för att flickors rättigheter ska
respekteras och för att förändra de attityder som leder till att flickor
diskrimineras.
• Bedriver påverkansarbete för att stärka barns rättigheter.
• Arbetar för att barns åsikter ska tas på allvar och att barnets bästa alltid
ska vara vägledande för all samhällsutveckling
Den här texten har jag hämtat från PLAN Sveriges hemsida.

Plan och Världens Barn 2011


Vem jag är?

Så vem är då jag som skriver i den här bloggen och driver den här kampanjen?
.
Jag är 22år gammal född och uppvuxen i Enebyberg, lite norr om Stockholm. Jag visade tidigt att jag gillade att sjunga och uppträdde som solist redan på lågstadiet. Sen blev det en hel del framträdanden i samband med skolavslutningar och liknande under hela skoltiden.
.
Utanför skolan har jag varit aktiv i den ena sporten efter den andra. Först var det en kort tid som ballerina, därefter blev jag gymnast och tennisspelare för att slutligen inse att det var på fotbollsplanen jag trivdes bäst. Under åren på Danderyds Gymnasium la jag fotbollskarriären på hyllan och satsade helhjärtat på skolans roddlag. Som jag, i egenskap av lagkapten och ordförande, ledde till seger i Studentregattan i maj2008.
.
Jag har studerat utomlands och uppträtt på en opera, gått en musikalutbildning och en ettårig dansarlinje och jag har arbetat både med barn och i serviceyrken.
.
Frågar du någon av mina kompisar om vad jag gillar att göra kommer de att svara: BAKA!!! och så sjunger hon ju förstås en himla massa också.
.
Jag älskar att baka. Det är något terapeutiskt med det och sen blir det himla gott. Mitt intresse gäller främst bröd, men det är klart att det blir en och annan kaka också. Speciellt kring jul och födelsedagar.
.
När det gäller framtida sysselsättning vill jag ha ett yrke som går att kombinera med sången. Jag skulle vilja få utlopp för mitt språkintresse och ha möjlighet att jobba med människor, och då gärna med barn. Drömmen är att kunna jobba både på scen och i en lugnare miljö med mer fasta arbetstider. Det är därför jag har sökt till Logopedprogrammet. Men vem vet vad som händer sen?
.
Den som lever får se!
.
Vill du rösta på Maria till Sveriges Lucia 2011 och samtidigt stödja Världens Barn och Plan Sverige SMSa Lucia Maria till 72970. SMSet kostar 20kr.

RSS 2.0