Nätverka...

Första dagen med planerat kampanjarbete. Kalendern ligger framme, blocket med ideér ligger bredvid och i väskan har jag tusen brochyrer och info-lappar från Världens barn. Wiieee! Det här är roligt.
.
Jag sitter på biblioteket i Umeå och har precis lyckats komma in på internet. Det tog mig nästan en timme! Nätverk my ass!!!
.
Efter en halvtimmes slit med mitt eget trådlösa abbonemang från Tele2 fick jag inse att "nej, den vill inte fungera här". Tydligen är det som alla säger, att i resten av Sverige fungerar bara Telia... jaja. Då började jag leta efter öppna trådlösa nätverk, men de jag hittade som gick att använda var ändå helt värdelösa -  och långsamma. Efter femtio minuter gav jag upp och gick till informationsdisken. (Varför kan man inte göra sånt från första början??? Envis som en åsna är jag) Hur som helst, den snälla bibliotikarien gav mig en inloggning till deras trådlösa nätverk, som jag nu änvänder. Och som fungerar perfekt! Härligt.
.
Det känns jättebra att vara igång, och jag känner mig jätteviktig där jag sitter med mina papper och listor på människor att kontakta. Och jag var inne och kollade på bloggens statistik! WOW!!! Kul att så många läser. Jag har aldrig haft så många unika besökare på en blogg förut. Hoppas ni är lika flitiga på att rösta också! Det är ju de pengarna som räknas!
.
Om du vill rösta på Maria skicka ett SMS med texten Lucia Maria till 72970 så stöder du även Världens Barn och Plan Sverige. SMSet kostar 20kr.

UMEÅ!!!!

Nu är jag i Umeå hos min fina fina fina kompis Matilda. Vi har inte setts sen min födelsedag den 1 september - vilket var ett tag sen. Resor som den här är viktiga, Umeå ligger långt från Stockholm men inga avstånd  är för långa för en stor vänskap. Det är viktigt att visa dem man tycker om att de betyder mycket för en.

Det är därför jag är så förtjust i Plans faddersystem. Alla har inte stora nätverk av vänner och familj och då är en utomstående fadder ett ypperligt komplement. Det är fantastiskt att vi i Sverige kan stötta någon i en annan världsdel på det sättet.
.
Dessutom har Matilda hjälpt mig att värva röster, och DET är en bra sak! Vill du också rösta? Skicka ett SMS med texten " Lucia Maria " till 72970. Då hjälper du inte bara mig på vägen till kröningen, du stöder också Världens Barn och Plan. Smset kostar 20kr.

Veckor av väntan

En solig höstdag i september när vädret var så perfekt som det kan vara ibland i september var det audition till Sveriges Lucia 2011. 25 noga utvalda tjejer gav sig av till Kulturama för att sjunga och låta sig intervjuas, så även jag. Det var en himla trevlig audition och på vägen hem hade jag sällskap av två trevliga brudar vid namn Matilda och Lina. När vi skiljdes åt tänkte vi nog alla att, de där personerna ser jag nog inte igen. Så fel man kan ha...
Två dagar senare ringer min telefon och under samtalet avslöjas att jag valts ut till en av de sju luciakandidaterna. Vilken kick! Via mail får jag sen alla uppgifter om de andra kandidaterna och mer info om framtiden.
Första träffen med gruppen är även det en lördag på kulturama och när jag kliver in i foajén ser jag till min förvåning Lina sitta i en soffa. Strax därefter kliver Matilda in genom dörren. So we meet again! Mycket roligt sammaträffande.
De andra droppar in en efter en och vi börjar vår första repetition. Och det låter bra, riktigt bra. Vår alldeles egna luciasångpedagog ger oss beröm.
Efter repetition och kaffe är det dags för att lära känna varandra. I sällskap av en tidigare luciakandidat leker vi lekar och lagar lunch
Glada och mätta säger vi hej då och på återseende. Bara två dagar senare ska vi mötas igen, då för fotografering och mediaträning.
Nästa gång vi sågs var det som vanligt repetion med Ann på Kulturama, men sen bar det av till Skansen. Fast därifrån har jag inga bilder för jag glömde kameran hemma. Men om du har ett facebook-konto kan du i alla fall hitta en bild på hela luciagänget från Djurgårdsfärjan som vi åkte dit med från Slussen.
Och ja, kära ni nu är vi tillbaka i nutid. Det gick fort, det var en riktig snabbresumé av mina veckor av väntande. Men nu är ni också ikapp. Vi hörs snart,
Maria

Startskottet

Nu är det alltså igång, officiellt igång. Själv har jag gått omkring i nästan två månader med vetskapen om att jag kanske blir Sveriges Lucia och bara väntat på att idag skulle komma. Nu är vi här, så nu kör jag!
Jag kommer att berätta om mig själv, om mitt projekt och om allt annat som rör Luciaprojektet. Men eftersom min resa började för flera veckor sen börjar jag med en lite återblick, så att ni också får vara med från början.
À bientôt! (franska: ses snart!)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0