December och luciasång

Idag är det måndagen den 5 december. Sveriges Lucia är krönt - det blev Aida Lindqvist - och idag börjar luciatågsparaden.
.
Det känns jättekul att vi kör igång nu, och det känns otroligt bra att ha Aida som lucia. Hon har verkligen fått ut budskapet om Världens Barn på massor med orter och på massor av olika sätt. Hon har en härlig energi och, det viktigaste av allt hon är inte blond! Skämt åsido, det är klart att hårfärgen inte spelar någon roll. Men det är förvånansvärt att frågan dykt upp så ofta under den här tiden. "Kan du bli lucia? Du är ju inte blond..."
.
Här är lite bilder från i lördags innan kröningen.
Back Stage vid Sollidenscenen. Här finns vår loge!
Alt 1- och Alt 2-stämman!!!
Johanna tar ton och vi testar ljudet. Fungerar finfint!
Här ska vi stå för pressfotografering senare på eftermiddagen. I bakgrunden spelar Skansenmusikanterna en jazzig version av "Rudolf med Röda Mulen" :)
Genom blåsten på väg till finlunch med alla som är inblandade i Lucia 2011.
Ikväll blir det sång på Italienska Instistutet. Nu ska jag ut och prommenera, köpa vita strumpbyxor och tvätta kläder!

Kommentarer
Postat av: Följare av Sveriges Lucia från Södra Sverige

Lucia var självklart mörk eftersom hon kom från Italien.Men vad jag uppfattat så handlar väl hela upplägget av Lucia idag att ni 7 kandidater är utvalda pga av andra kvaliteter än er hårfärg... och att den som nu blivit Lucia har samlat in mest pengar till Världens Barn och inte fått röster pga hårfärg... varken åt ena eller andra hållet. Lycka till med allt lussande. Det har varit kul att följa alla era 7 kandidaters bloggar. Ni har kämpat på alla, super bra.Så kreativa ni har varit allihopa, Världens Barn är supper glada!

2011-12-05 @ 10:29:12
Postat av: Aida

Representing!! ;)



Ses senare, nu kör vi!

KRAMAR

2011-12-05 @ 10:51:52
Postat av: Maria

Självklart har inget av vårt arbete något med hårfärg att göra. Det var kanske klumpigt uttryckt, i ett försök att vara lite rolig. Helt fel formulerat av mig. Vi har haft det som ett skämt i gruppen eftersom alla tjejer är så olika både till utseende och personlighet. Sju starka individer som alla jobbat hårt för Världens Barns räkning.



2011-12-05 @ 13:34:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0