Nu har även jag fallit
Okej... Nu har jag fallit för julgrejen. Inte ens den starkaste soldat kan motstå alla dessa lockelser. Det ÄR fortfarande för tidigt, jag vet, men när Jessica ville baka lussebullar och koka knäck igår kväll så kunde jag bara inte tacka nej. Jag må ha skyllt på att Steve måste få invigas i traditionen, men vi vet ju alla vem det var som egentligen var sugen... Det är i alla fall mindre än en vecka kvar till Advent så jag höll mig nästan hela vägen fram. Sitter också just nu och bloggar framför en stor skål clementiner, även detta något jag brukar försöka vänta med - men var det extra-pris på ICA så var det. Det är ju så sagolikt gott!
Gott blev det självklart även hos Jessica igår :) Här Jessan och hennes nya köks-adept Steven.

Bullarna!! Vi gjorde både S-formade katter och bulliga bullar med marsipan.

Knäcken, som blev sådär riktigt perfekt och tandläkar-farlig!

Och så här mysigt avslutades kvällen. Underbart!
Om ni också vill göra goda marsipanbullar, börja med att göra en vanlig saffransdeg. Kavla sedan ut den till en stor rektangel och bred på ett lagom tjockt lager av smör blandat med strösocker. Riv på marsipan. Strö till sist på lite vaniljsocker och rulla ihop degen (precis som man gör vanliga kanelbullar). Strö pärlsocker på och sedan - skjuts in i ugnen i 15 minuter, 200 grader.
Voila!
Tack Jessica för att du har tålamod med mig i köket <3
Och tack alla som läser bloggen, stöttar och röstar!
Kram,
Anna
Nu börjar det dra ihop sig... Stöd Anna och ECPATs arbete mot barnsexhandel.
Smsa Lucia [mellanslag] Anna till 72970 för att ge Anna din röst. Tusen tack!
Gott blev det självklart även hos Jessica igår :) Här Jessan och hennes nya köks-adept Steven.

Bullarna!! Vi gjorde både S-formade katter och bulliga bullar med marsipan.

Knäcken, som blev sådär riktigt perfekt och tandläkar-farlig!

Och så här mysigt avslutades kvällen. Underbart!
Om ni också vill göra goda marsipanbullar, börja med att göra en vanlig saffransdeg. Kavla sedan ut den till en stor rektangel och bred på ett lagom tjockt lager av smör blandat med strösocker. Riv på marsipan. Strö till sist på lite vaniljsocker och rulla ihop degen (precis som man gör vanliga kanelbullar). Strö pärlsocker på och sedan - skjuts in i ugnen i 15 minuter, 200 grader.
Voila!
Tack Jessica för att du har tålamod med mig i köket <3
Och tack alla som läser bloggen, stöttar och röstar!
Kram,
Anna
Nu börjar det dra ihop sig... Stöd Anna och ECPATs arbete mot barnsexhandel.
Smsa Lucia [mellanslag] Anna till 72970 för att ge Anna din röst. Tusen tack!
Kommentarer
Trackback